Posebni u svom stilu

Wenger nije spomenuo Mourinha u autobiografiji, a Portugalac mu žestoko odgovorio

Endin Čaušević

Bivši trener Arsenala, Arsene Wenger, nedavno je objavio svoju autobiografiju koja je izazvala dosta pažnje sportske javnosti.

Wenger je pisao najviše o svojoj trenerskoj karijeri na klupi londonskog kluba gdje je proveo preko 20 godina. S Topnicima je svojevremeno dominirao u Engleskoj, ali u posljednjih desetak godina na klupi ovog tima se i nije baš proslavio.

Legendarni francuski trener nedavno je objavio knjigu u kojoj je govorio o mnogim detaljima iz svoje karijere, ali je otkrio i dosta zanimljivih priča za koje javnost nije znala.

Međutim, nije se baš svima svidjela ta knjiga, a tu se izdvaja Jose Mourinho koji s Wengerom odavno nije u dobrim odnosima. Rivalstvo je počelo kada je Portugalac preuzeo Chelsea i sigurno da je jedan od najtežih trenera protiv kojih se Wenger susreo.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Mourinhu je zasmetalo što ga bivši trener Arsenala nije spomenuo u svojoj knjizi i odlučio je javno da se požali.

"Nije me spomenuo jer me nikada nije pobijedio. Nećeš uraditi posebno poglavlje od 12 ili 14 utakmica u kojoj nikada nisi pobijedio. Knjiga treba da vas usreći i učini ponosnim i zbog toga savršeno razumijem tu situaciju", u svom stilu je prokomentarisao Mourinho.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.