A kažu da je Adama Traore brz: Trenutak kada je Thierry Henry posramio mladića Sergija Ramosa

Legendarni meč Reala i Arsenala

A kažu da je Adama Traore brz: Trenutak kada je Thierry Henry posramio mladića Sergija Ramosa

E. Čaušević

Fudbalski svijet u posljednje vrijeme divi se Adami Traoreu zbog njegove nevjerovatne brzine, ali u prošlosti je bilo igrača koji su bili brži čak i od njega.

UEFA se prisjetila danas fantastične utakmice Lige prvaka iz 2006. godine kada su na Santiago Bernabeu igrali Real Madrid i Arsenal, a na kraju je londonski klub slavio sa 1:0.

Junak Arsenala bio je legendarni Thierry Henry koji je postigao jedini gol, ali je odigrao i fantastičnu utakmicu protiv kraljevskog kluba. Henry je vodio Arsenal sve do finala, ali tu ih je Barcelona nakon preokreta pobijedila sa 2:1.

Henry je zaista bio jedan od najboljih napadača ikad, a u dresu Arsenala odigrao je mnoštvo spektakularnih mečeva. Jedan od njih bio je i meč na Santiago Bernabeu kada je po ko zna koji put oduševio fudbalsku javnost.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

UEFA se prisjetila detalja iz 94. minute utakmice kada je Henry demonstrirao svoju nevjerovatnu brzinu i ostavio iza sebe Sergija Ramosa koji je tada bio u punoj snazi. Ono što je najjače jeste da se vidi da Henry uopšte nije ni trčao najbrže što može.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

doledolovski
Klasa
5 0
Err
Znači Adama je spor
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi