Plavci razočarali

Tuga na Stamford Bridgeu, Southampton u 93. minuti do 3:3

Edmir Škorić

Chelsea je u petom kolu engleske Premier lige ugostio Southampton i na kraju u nadoknadi ostao bez pobjede (3:3).

Definitivno Frank Lampard ima sjajnu ekipu na raspolaganju, ali očigledno je da će biti potrebno neko vrijeme da se sve to uigra. Plavci su i danas zabili tri gola, ali nije bilo dovoljno...

Počelo je dobro za domaće. Timo Werner prvo u 15. minuti pogađa za 1:0, a onda u 28. minuti nakon sjajne lopte Jorginha uspijeva lobovati protivničkog golmana, pa glavom mirno pospremiti loptu u mrežu.

Tada se činilo da će Chelsea rutinski doći do pobjede, ali se gosti vraćaju. Danny Ings u 43. minuti smanjuje na 2:1, a u 57. minuti asistent prvog gola Charlie Adamas pogađa za izjednačenje.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Na sreću domaćih, raspoloženi Werner je u 59. minuti nesebično dodao do Havertza, a Nijemac mirno pogađa za 3:2. Imali su domaći neke poluprilike da možda i riješe pitanje pobjednika, a kada to nisu učinili, uslijedio je šok.

Nakon prekida, Walcott šutira, Westergard malo dira loptu i na kraju matira Kepu za veliki bod gostiju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.