Premier liga

S tri gola u samoj završnici Manchester United slomio otpor Newcastlea, briljirao Rashford

Edmir Škorić

U posljednjem susretu subotnjeg programa petog kola engleskog Premiershipa Manchster United je savladao Newcastle s 4:1 na St. James Parku.

Newcastle je dobro otvorio meč, pa je poveo već u drugoj minuti nesretnim autogolom Lukea Shawa, ali Manchester se brzo vraća.

Prvo je poništen gol Brunu Fernandesu u 20. minuti zbog nedozvoljene pozicije Juana Mate, a onda je tri minute kasnije upravo Mata izveo korner, a Harry Maguire glavom zabio za 1:1.

U 58. minuti penal za United, no Fernandesov udarac brani večeras raspoloženi Darlow. I kada se činilo da bi United ponovo mogao razočarati, uslijedio je sjajan završetak meča.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prvo Marcus Rashford maestralno proigrava Fernandesa u 86. minuti za preokret Crvenih vragova, zatim u 90. minuti opet sjajna lopta Rashforda, ovaj put za Wan-Bissaku koji zabija gol, da bi u posljednjim sekundama sam Rashford nakon duge lopte Fernandesa postavio konačnih 4:1.

Manchestreru je ovo druga pobjeda i sa šest bodova je tek na 14. mjestu, ali sigurno tri boda koja će dati vjetar u leđa ekipi Ole Gunnara Solskjaera.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.