Do sada neviđeno

Poraženi postavili negativni rekord skraćene Premijer lige

Admin Čaušević

Poraženi timovi su u 11. kolu Premijer lige postavili negativni rekord otkako se najjači rang bh. fudbala igra sa 12 klubova. 

Elitno takmičenje se u skraćenom formatu igra od sezone 2016/2017, a po prvi put poraženi timovi nisu uspjeli postići niti jedan gol u jednom kolu.

Naime, na šest utakmica 11. kola nije viđen niti jedan remi, a timovi koji su izgubili nisu zatresli protivničku mrežu.

Prvo je Zrinjski dobio Tuzlu City s 0:4, Radnik je bio bolji od Borca s 1:0, da bi utakmice igrane u petak Velež završio visokom pobjedom nad Slobodom s 3:0.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Subotnji program otvorio je Željezničar s pobjedom 0:3 nad Olimpikom. U istom terminu Mladost je u gostima osvojila zlata vrijedna tri boda protiv Krupe s 0:1.

Kolo je okončano na stadionu Asim Ferhatović Hase. Sarajevo je dočekalo Široki Brijeg, a poraženi ponovo nisu postigli gol. Završeno je 2:0 za domaće.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.