Brojke za posebno mjesto u Premijer ligi: Nezaustavljivi Ivan Lendrić!

Danas je imao poseban dan

Brojke za posebno mjesto u Premijer ligi: Nezaustavljivi Ivan Lendrić!

S. Mlaćo, foto: T. Hebib

Ivan Lendrić je danas zablistao i 'srušio' Olimpik na Otoci.

Lendrić je pogodio dva puta mrežu komšija sa Otoke, što je bio njegov četvrti pogodak u ovoj sezoni.

Potvrdio je svoje kvalitete i otvorio svom timu put do važna tri boda. Veoma je upitno kako bi tek meča na Otoci da sjajni napadač nije pogodio u 38. minuti i načeo rivala koji je nakon toga potpuno pao. 

Za rođenog Splićanina ovo je bio jubilarni stoti nastup u Premijer ligi. Dva puta je nosio dres Željezničara, a isto toliko puta i mostarskog Zrinjskog.

Ove sezone dodao je i dvije asistencije u Premijer ligi, te jedan pogodak u kvalifikacijama za Evropsku ligu, u porazu od Maccabi Haife 3:1.

Sa dva pogotka danas stigao je i do jubilarnog broja 50 kada su u pitanju postignuti pogoci u Premijer ligi. Za Željezničar je postigao 31 pogodak u elitnom rangu bh. nogometa, a za Zrinjski 19.

Statistika je tako jasna. Lendrić u svom svakom drugom meču postiže pogodak, što je zaista sjajan skor 29-godišnjeg napadača. Lendrić je nedavno bio na izlaznima vratima sa Grbavice, spominjao se transfer  u jedan švicarski tim, no na kraju to se nije desilo.

Da li će ova pomalo nevjerovatna statistika na kraju i donijeti transfer već na zimu, ostaje da se vidi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ivan Lendrić
Ivan Lendrić FK Željezničar FK Željezničar Pozicija: FW

Statistika

23 nastupa
14 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
3 asistencija
6 golova

Kako god, Splićanin će pronaći svoje mjesto u historiji Premijer lige, s obzirom da je i dva puta bio prvi strijelac lige.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

kn0x
Protiv sirokog ga razipnjali spasio ga Mujezinović pa nisu kiksali.. Zabije dva gola slabasnom Olimpiku i odmah u zvijezde ga kuju, sta ti je bosnjo....
4 10
afanfadila
Hahahahaha idi cisti svlacionicu pokenjam ti se na naslov. Ko da je protv barcelone briljirao
5 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi