Zastrašujući podatak

Džeko nema milosti protiv klubova koji tek uđu u Seriju A

Endin Čaušević

Roma je večeras na svom terenu pobijedili Benevento sa 5:2 u meču četvrtog kola Serije A.

Večeras smo na Olimpicu gledali zaista odličnu utakmicu u kojoj je Roma uspjela da dođe do tri boda. Benevento je pružio odličan otpor rimskom klubu iako na kraju to rezultat baš i nije pokazao.

Odličan meč odigrao je i bh. napadač Edin Džeko koji je uspio postići dva gola. Za Džeku su bili ovo prvi golovi u novoj sezoni i pokazao je da je i dalje u fantastičnoj formi.

No, nakon utakmice pojavio se i jedan zanimljiv podatak. Naime, klubovi koji tek uđu u Seriju A u prvoj sezoni se ne provedu najbolje na Olimpicu protiv Rome, a posebno ne protiv Džeke.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Naime, Dijamant je protiv klubova koji tek uđu u Seriju A na Olimpicu u posljednjih 11 mečeva zabio čak 13 golova. Sada nije ni čudno što se ekipe koje izbore promociju u Seriju A ne raduju baš okršaju protiv Džeke na Olimpicu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.