Odlično počeli put ka odbrani titule

Bavarci bez milosti: Atletico Madrid deklasiran u Minhenu

Endin Čaušević

Bayern je na najbolji način počeo novu sezonu Lige prvaka i put ka odbrani titule prvaka Evrope.

Bavarci su prošle sezone pokorili Evropu jer su postali prvi klub koji je u svakom meču Lige prvaka u sezoni ostvario pobjedu. Put ka odbrani trofeja počeo je teškim ispitom jer je večeras u Minhenu gostovao Atletico Madrid.

Međutim, Bayern je ponovo pokazao da dominiraju u evropskom fudbalu jer su bez previše muke pobijedili madridski klub sa 4:0.

Bayern je do prednosti stigao u 28. minuti utakmice kada je Kimmich fantastično uposlio Comana koji je bez problema savladao Oblaka za 1:0.

Drugi gol na meču vidjeli smo u 41. minuti. Ovaj put Coman je bio asistent, a mrežu Atletico Madrida zatresao je Goretzka koji je tako udvostručio prednost njemačkog kluba.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Atletico Madrid je početkom drugog dijela smanjio na 2:1, ali je sudija opravdano zbog ofsajda poništio ovaj gol. Nakon toga Bayern je s dva gola sve riješio u ovom meču.

Njemački klub je u 66. minuti poveo sa 3:0, a ovaj put gol je postigao Tolisso. Konačnih 4:0 samo šest minuta kasnije postavio je Coman svojim drugim golom na utakmici.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.