Bilo je dosta uzbuđenja

Arsenal okrenuo Rapid u Beču, desetkovani AZ šokirao Napoli

S. Grebović

Večeras su odigrane prve utakmice premijernog ovosezonskog kola UEFA-ine Lige Evrope u kojoj uzbuđenja nije nedostajalo.

Arsenal se i ove godine morao zadovoljiti takmičenju u Ligi Evrope, a žrijeb im je za protivnike dodijelio Rapid, Molde i Dundalk. Večeras su Topnici u Beču gostovali prvonavedenoj ekipi i savladali je nakon preokreta, bilo je 2:1.

Ekipa za koju je svih 90 minuta odigrao naš Srđan Grahovac je vodstvo došla početkom drugog dijela, tačnije u 51. minuti kada je smušenost Arsenalove odbrane na najbolji način iskoristio Fountas.

Topnici, iako su igrali u dosta jakom sastavu, su djelovali dosta blijedo i bezidejno, pa je Arteta bio primoran da sa klupe digne prve zvijezdu Aubameyanga, što će se ispostaviti kao dobar potez. 

Najprije je poravnanje gostima donio David Luiz u 70. minuti golom glavom, da bi samo četiri minute kasnije sjajni Gabonac pogodio za potpuni preokret i veliku pobjedu svoje ekipe. Taj gol pogledajte OVDJE.

Rapid - Arsenal 1:2

U drugom meču ove grupe identičnim je rezultatom Molde slavio kod debitanta, ekipe Dundalka.

Murray je domaćima donio prednost, da bi norveška ekipa u drugom dijelu režirala potpuni preokret i to preko Husseina i Omoijuanfoa koji je pogodio sa bijele tačke za velika tri boda i tako svoju ekipu promovisao u ozbiljnog kandidata za to drugo mjesto.

Dundalk - Molde 1:2

AZ Alkmaar je u Napulj otputovao bez čak 13 igrača kojima je potvrđeno prisustvo koronavirusa, ali je i pored toga holandska ekipa dokazala da nije došla sa bijelom zastavom slavivši sa 1:0.

Gol zlata vrijedan postigao je de Wilt u 57. minuti. Uslijedili su veliki napadi Napolitanaca, ali su gosti uspješno odoljeli i kući se vratili pjevajući.

Napoli - AZ 0:1

Rijeka je u play offu za ulazak u grupe Lige Evrope napravila pravu malu senzaciju izbacivši favorizovani Copenhagen u gostima, a voljom žrijeba u prvom kolu su na svojoj poprilično ispunjenoj Rujevici ugostili Real Sociedad, od koga su nesretno poraženi minimalnim rezultatom.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Baskijci su bili nešto bolji rival tokom čitavog meča, napadali su i stvarali šanse, a do gola su stigli tek u sudijskog nadoknadi preko Orgillesa Jona.

Rijeka - Real Sociedad 0:1

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.