Kraj jedne ere

Legenda rekla zbogom

Kraj jedne ere

A. Čaušević

Odlaskom Marcella Lippija u penziju definitivno se završava jedna era.

Legendarni italijanski stručnjak koji ima 72. godine je danas rekao zbogom trenerskoj karijeri nakon što je godinu bio bez angažmana.

"Definitivno sam završio sa treniranjem. Istina je, dosta je bilo", kazao je Lippi koji je najveći uspjeh imao 2006. godine osvajanjem Svjetskog prvenstva s Italijom.

"Možda bih mogao biti koristan u drugim ulogama, ali ništa prije proljeća", dodao je on.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Lippi je velike uspjehe ostvario i s Juventusom. Staru damu je trenirao u dva navrata, a posljednji je trener koji je Bianconerima donio Ligu prvaka i to 1996. godine.

Sjedio je i na klupi Intera i Napolija, a posljednjih godina je radio u Kini gdje vodio reprezentaciju te azijske zemlje.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AmarSahi
Legenda mora otići u neku administraciju UEFE ili FIFE.
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi