Vraća se u Torino naredne sedmice

Pjanić bio u kontaktu s Džekom: Ne znam zašto nije prešao u Juventus i to nije moja briga

Endin Čaušević

Miralem Pjanić se našao u centru pažnje italijanske javnosti nakon intervjua za Tuttosport pred okršaj Barcelone i Juventusa koji je na rasporedu naredne srijede.

Pjanić se tako vraća u Torino brže od očekivanog jer je upravo iz Juventusa ovog ljeta prešao u Barcelonu. Ovi timovi sastaju se u srijedu u okviru drugog kola grupne faze Lige prvaka.

Bh. veznjak izjavio je da će Juventus uvijek biti u njegovom srcu, te da je Barcelona jedini klub u koji je imao želju još da zaigra. Pjanić je govorio o Juventusu, ali i ljetnom prelaznom roku koji je iza nas.

Jedna od tema bio je i Edin Džeko koji je u finišu prelaznog roka bio na korak od dolaska u Staru damu. No, nakon što se situacija zakomplikovala Džeko je ostao u Romi, a Juventus je odlučio da angažuje Alvara Moratu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pjanić je otkrio da je znao da je taj transfer bio zaista blizu da se ostvari, te je poručio da se nada da će ubrzo još neki Bosanac i Hercegovac obuči dres Juventusa.

"Volio bih da još neki bh. igrač zaigra u Juventusu nakon mene i zaista bi bilo zadovoljstvo to vidjeti. Znam da je Džeko bio veoma blizu transfera i bio sam u kontaktu s njim. Objasnio sam kakav je to klub i kakvi su ciljevi. Ne znam šta je bilo i zašto nije došlo do transfera, ali to nije moja briga", rekao je Pjanić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.