Nova pobjeda Britanca

Hamilton vozio s povredom, pobijedio i nadmašio Schumachera

Admin Čaušević

Lewis Hamilton je na Velikoj nagradi Portugala stigao do svoje 92. pobjede i tako definitivno iza sebe ostavio Michaela Schumachera po broju trijumfa u Formuli 1.

Britanac je dominirao u Portugalu. Osim pobjede dobio je dodatni poen za najbrži krug, a u subotu je stigao i do 97. pol pozicije u karijeri.

"Nisam imao kristalnu klubu kada sam odlučio da dođem u Merceden. Svakog dana pokušavamo da uradimo najviše što možemo, svi idemo u istom smjeru", kazao je Hamilton.

"Imao sam grčeve u densom listu. Bilo je bolno podići stopalo na pravcu. Mogao sam osjetiti bol, ali sam morao to prebroditi", dodao je Britanac.

Hamiltonu je ovo bila osma pobjeda u sezoni, sada ima 77 bodova prednosti između Valtterija Bottasa i sve je blizu osvajanja sedme titule prvaka Formule 1.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.