Parižanima treba novi trener

PSG kontaktirao Zidanea: Šta se sprema?

Edmir Škorić

Parižani žele da za trenera imenuju Zinedinea Zidanea.

U eteru španskog televizijskog kanala El Chiringuito pojavila se informacija da je proteklih sedmica PSG u nekoliko navrata kontaktirao Zidanea, kako bi nagovorio trener Real Madrida da dođe na Park Prinčeva.

Nema informacija o tome kako su ti pregovori završeni, ali nije isključeno da na ljeto Zidanea vidimo na klupi prvaka Francuske.

Zidaneov Real ove sezone ne blista i već se u španskim medijima špekuliše o njegovom odlasku, pa su se već pojavili i potencijalni kandidati za njegovu zamjenu. Mada, doduše, pobjeda nad Barcelonom u subotu od 3:1 malo je smirila situaciju.

PSG nije zadovoljan kako svoj posao obavlja Thomas Tuchel, koji je nedavno imao nesuglasica s direktorom Leonardom, pa je realno očekivati da uprava tog kluba 'lovi' neke od najboljih trenera današnjice. Zidane je to bez ikakve dileme.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.