UEFA ozbiljno razmišlja

Čeferin najavio promjenu pravila u VAR tehnologiji

Admin Čaušević

VAR tehnologija je fudbalu donijela dosta toga dobrog, ali i na neki način ubija draž ove igre prvenstveno zbog milimetarskih ofsajda. 

Aleksandar Čeferin, predsjednik UEFA-e najavio je promjenu određenih pravila kod VAR tehnologije uz poruku da će se primjenjivati samo kod kontroverznih situacija.

"Mnogo je prijedloga kako poboljšati VAR.. Za mene bi bio najkorisniji kada bi se koristio u kontroverznim situacijama. U nekim se igra prekida i traje nekoliko minuta, to nije dobro za fudbal".

"Rješenje je ograničiti upotrebu VAR-a, jer kad je u pitanju igra rukomo postoji mnogo dielma. Ili kod ofsajda od jedan ili dva cenimtera i naravno kod situacija kada golman kod penala napusti liniju nekoliko centimetara", kazao je Čeferin.

Mnogi su složni da u situacijama kod ofsajd pozicija kada su u pitanju centimetri treba početi zanemarivati jer kod takvih slučajeva pauza se oduži na nekoliko minuta.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.