Nije dobro: UEFA otkazala Evropsko prvenstvo za juniore
FOTO - EPA

Zbog pandemije

Nije dobro: UEFA otkazala Evropsko prvenstvo za juniore

A. Beganović
Teme:

Evropska fudbalska federacija (UEFA) otkazala je Evropsko prvenstvo za igrače do 19 godina.

Zbog sve gore situacije sa pandemijom izazvane korona virusom čelni ljudi evropskog fudbala odlučili su otkazati Evropsko prvenstvo za juniore koje se trebalo održati u Sjevernoj Irskoj u martu naredne godine.

S obzirom da je Evropsko prvenstvo neka vrsta kvalifikacija za U-20 Svjetsko prvenstvo UEFA se našla u problemima.

Međutim i tu su pronašli rješenje, odnosno odlučeno je da pet reprezentacija sa najboljim koeficijentom u kvalifikacijama učestvuje na smotri najboljih svjetskih selekcija.

Tako će Evropu na Svjetskom prvenstvu u Indoneziji narednog maja, ukoliko ne bude otkazivanja, predstavljati Engleska, Francuska, Italija, Holandija i Portugal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije