Igrači koji se nisu proslavili u Realu

AS izabrao najgori tim u historiji Reala, u njemu i Elvir Baljić

Edmir Škorić

Ugledni AS sastavio je "najgorih 11" u dugoj i bogatoj historiji madridskog Reala.

Slavni klub kao što je Real decenijama je kupovao velike igrače, dovodio neka najskuplja pojačanja, no često su se u Madridu kajali. Bilo je tu, naravno, nepotrebnih kupovina, a neki igrači jednostavno nisu uspjeli da se dokažu u dresu kraljevskog kluba.

Drugi opet, nisu imali ni sreće, neki su prerano otišli, a AS je sada sastavio popis od 11 najgorih u historiji kluba.

Na ovoj nimalo popularnoj listi nalazi se i nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Elvir Baljić. Sarajlija je imao izuzetne nastupe u Fenerbahčeu, pa je za 15 miliona eura kao veliko pojačanje stigao u Madrid.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Na kraju je odigrao samo 11 utakmica i postigao jedan gol, pa je išao na posudbu u Fener, pa zatim u Rayo Vallecano kod Elvira Bolića, zatim je preošao Galatu, još neke turske klubove... Kasnije je bio pomoćnik u bh. reprezentaciji, a u BiH je vodio Tuzla City.

Albano Bizzarri, golman, također je u najgorem timu Real Madrida, zatim Predrag Spasić, Carlos Diogo, Jonathan Woodgate, Fabio Coentrao, Thomas Gravesen, Pablo Garcia, Julien Faubert, Antonio Cassano i Royston Drenthe.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.