Šampion siguran

Mladost razbijena na Koševu: FK Sarajevo raspucan u najavi derbija!

Midhat Šljivak

Sarajevo je u 13. kolu Premijer lige BiH savladalo Mladost iz Doboj Kaknja sa 5:1.

Aktuelni šampion je ušao kao veliki favorit u ovaj meč. To su na kraju i potvrdili na terenu i upisali su uvjerljivu pobjedu.

Sarajevo je od prve minute krenulo ofanzivno prema protivničkom golu. Međutim, izuzev pokušaja Miličevića čiji je udarac izbijen sa linije domaći nisu imali neku veliku šansu u prvih 20 minuta utakmice.

Ipak, u 23. minuti otpor Mladosti je slomljen. Odličnu akciju odigrali su Tatar i Velkoski, a kapiten Sarajeva zabija za prednost od 1:0.

Samo pet minuta kasnije već je 2:0. Haris Handžić šutira, lopta pogađa Mahmića i vara Bukvića za povećanje prednosti.

Prvo poluvrijeme zaključeno je u 35. minuti. Rahmanović spušta loptu za Handžića koji po drugi put zabija za prednost od 3:0.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme domaći su povećali prednost. Amar Rahmanović je zabio u 54. minuti za visokih 4:0.

Gosti su jednu od rijetkih šansi na utakmici iskoristili da postignu pogodak. Nekadašnji fudbaler Sarajeva Nedim Hadžić je u 70. minuti pogodio za 4:1.

Do kraja meča su oba tima imala nekoliko pokušaja da se rezultat promjeni, a u 90. minuti domaći stižu i do petog gola. Zabio je fantastično iz slobodnjaka Zinedin Mustedanagić za konačnih 5:1.

Na pravi način je Bordo tim najavio veliki gradski derbi protiv Željezničara koji je na rasporedu u srijedu.


Premijer liga BiH, 13. kolo

Sarajevo - Mladost 5:1

Sarajevo: Kovačević, Pidro, Oremuš, Rahmanović, Velkoski, Miličević, Pejović, Đokanović, Handžić, Dupovac, Tatar.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mladost: Bukvić, Alić, Vazda, Hadžić, Biber, Lalić, Dejanović, Mahmić, Nikolić, Veladžić, Begić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.