FOTO - fksarajevo.ba

Potpisan ugovor

Dal Varešanović do ljeta 2024. godine u FK Sarajevo · Zvanično

Adnan Beganović

Aktuelni prvak Bosne i Hercegovine te lider premijerligaške karavane, FK Sarajevo, potvrdio je da je novi igrač Bordo kluba Dal Varešanović.

Sada već bivši igrač Liverpoola, 19- godišnji Varešanović sa Sarajevom je potpisao ugovor na četiri godine.

"Znam mnogo o Fudbalskom klubu Sarajevo, dijete sam ovog kluba i presretan sam jer sam došao ovdje. Dat ću sve od sebe da opravdam povjerenje kluba i da se dobrim igrama nametnem šefu stručnog štaba. Jedva čekam prvi trening”, za službenu stranicu kluba izjavio je Varešanović.

Podsjetimo, Varešanović je od 2017. godine član Liverpoola, a njegov povratak u Sarajevo još je jedan dobar potez Emira Hadžića i dokaz da aktuelni bosanskohercegovački prvak mnogo misli i na budućnost.

Varešanović je bez sumnje jedan od najvećih talenata bh. fudbala, u Sarajevu će imati sve uslove za dalji napredak, a vjerovatno i mnogo prostora za igru u seniorskom nivou.

Na kraju dodajmo da je Sarajevo svojevremeno zaradilo na transferu mladog i talentovanog fudbalera 2017. godine, kada je potpisao ugovor sa Liverpoolom, oko 43.000 funti, a sada će vraća u Bordo klub kao slobodan igrač, što znači da će aktuelni lider premijerligaške karavane, ukoliko se Varešanović nastavi razvijati kako predviđaju fudbalski stručnjaci, u budućnosti imati priliku ponovo zaraditi. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.