Svrake slavile sa 2:1

Everton upisao i drugi poraz: Wilson dobio pobjedu Newcastleu

Endin Čaušević

Fudbaleri Newcastlea slavili su danas na svom terneu protiv Evertona (2:1) u meču sedmog kola Premiershipa.

Everton je odlično krenuo u sezonu i redao je pobjede, ali je ekipa Carla Ancelottija sada pala u malu krizu. Nakon iznenađujućeg poraza od Southamptona danas je Everton poražen i na St. James Parku.

Igrači Newcastlea odigrali su zaista dobar meč i zasluženo došli do tri boda. Domaći su poveli u 56. minuti kada je s bijele tačke siguran bio Wilson.

Svrake su do drugog gola stigle u finišu utakmice. Naime, u 84. minuti Fraiser je asistirao, a Wilson je ponovo pogodio mrežu gostujućeg tima i bilo je to 2:0 za Newcastle.

Ipak, igrači Evertona se nisu predavali tako lako. Gosti su u drugoj minuti sudijske nadoknade uspjeli da smanje na 2:1.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Iwobi je odlično uposlio Calvert-Lewina koji je uspio savladati golmana domaćih za 2:1. Gosti su svim silama do kraja meča pokušali da dođu barem do remija, ali je Newcastle uspio da sačuva prednost i osvoji tri boda.

Everton je ostao drugi sa 13 bodova, dok je Newcastle sada deseti, ali ima samo dva boda manje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.