Nizozemac ima drugačije mišljenje o Argentincu

Setien je 'napao' Messija, Koeman mu je danas uzvratio

Edmir Škorić

Nedavno je bivši trener Barcelone Quique Setien govorio da nije moguće voditi igrače kao što je Lionel Messi.

"Postoje igarči kojima nije lako upravljati. Među njima je i Messi. Morate da imate na umu da je najbolji svih vremena i ko sam ja da ga mijenjam?", nedavno je izjavio Setien u jednom intervjuu.

Na današnjoj press konferenciji pred meč Barcelone u Ligi prvaka protiv kijevskog Dynama novinarima se obratio Ronald Koeman. Aktuelni trener Katalonaca se dotakao Setienove izjave.

"Svake sedmice razgovaram s Messijem o stvarima s terena i iz svlačionice i zaista imam dobar odnos s njim", kazao je Koeman, koji je valjda želio ubijediti Setiena da nije istina kako je Argentinac nedodirljiv.

"Poštujem zaista šta drugi kažu, ali Leo je najbolji na svijetu. Svakodnevno na njemu vidim kako je ambiciozan, ima taj pobjednički karakter. Nemam nikakvih problema s njim. On je za mene kapiten i s njim mogu da razgovaram o svemu. Ne slažem se sa Setienom. Ja Messija vidim drugačije. Ako on tkao razmišlja, to je njegova stvar", rekao je Koeman.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kratko je govorio i o tome da li se brine da možda neće dugo potrajati kao trener Barcelone?

"Moja budućnost nije najvažnija, život ide iz dana u dan. Mijenjamo stvari, tražimo mir i vrijeme. U La ligi nismo postigli dobre rezultate i moramo da se poboljšamo, ali ja sam lagodan, imam dobar odnos s ekipom i sa igračima", dodao je Koeman.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.