Laporta već zna koji su njegovi prvi potezi ako postane predsjednik Barcelone

Navijači će biti sretni

Laporta već zna koji su njegovi prvi potezi ako postane predsjednik Barcelone

Edmir Škorić

Joan Laporta ramišlja o tome koga bi mogao da dovede u Barcelonu, unatoč činjenici da još nije u potpunosti odlučio hoće li se kandidovati na predstojećim izborima u klubu ili ne.

Laporta je prethodno bio predsjednik Barcelone od 2003. do 2010. godine i ima dvije ideje na umu kada je u pitanju njegova kandidatura ovoga puta.

Prema RAC1, Laporta želi da dovede Mateu Alemanyja za sportskog direktora ukoliko postane novi - stari predsjednik katalonskog kluba, dok također planira da dovede Davida Alabu, sjajnog defanzivca Bayerna kojime narednog ljeta ističe ugovor, a već je poznato da je odbio produženje saradnje s njemačkim klubom.

Alemany je napustio Valenciju prije samo godinu dana zbog nesuglasica s vlasnikom Peterom Limom, ali i on i trener Marcelino dobili su brojne pohvale za odabir igrača koje su doveli na Mestallu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Tek početkom naredne godine očekuje se da Barcelona dobije novog predsjednika, nakon što je nedavno ostavku dao Josep Maria Bartomeu, čiji odlazak su jedva čekali brojni navijači, ali i igrači Barcelone.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

miki30
Nije tačno da on nepristaje na daljnju saradnju sa Bayernom, nego su ga oni šutnuli.
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi