Pjanić igrao sat vremena

Messi i dalje zabija samo iz penala: Barcelona nekako slavila, Juventus ubjedljiv u Mađarskoj

Admin Čaušević

Juventus i Barcelona su upisali pobjede u 3. kolu Lige prvaka te napravili veliki korak ka prolasku u nokaut fazu.

Barcelona je uspjela pobijediti Dynamo s 2:1. Katalonci su bili bolji rival, ali su se gosti pokazali kao tvrd orah te su poprilično napatili favorizovane domaćine.

Lionel Messi je nastavio seriju pogodak iz penala. U 5. minuti dosuđen je kazneni udarac za domaće kojeg je u gol Argentinac pretvorio bez problema.

Gerard Pique je u 56. minuti udvostručio prednost domaćih, a gosti su se u igru vratili deset minuta kasnije preko Tsygankova.

Miralem Pjanić je bio starter, a Ronald Koeman ga je iz igre izveo nakon sat vremena igre.

Juventus je protutnjao Budimpeštom. Stara dama je pobijedila Ferencvaros s 1:4 uz još jedno sjajno izdanje Alvara Morate koji je zabio dva gola.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Svoj prvijenac u sezoni zabio je i Paulo Dybala, dok je četvrti gol djelo Dvalija koji je na nesretan način u finišu zatresao vlastitu mrežu.

Utješni gol za domaće u 90. minuti zabio je Boli. Kod Ferencvaroša Adnan Kovačević je meč odgledao s klupe, dok Eldar Ćivić nije bio u protokolu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.