Zidane ih ušutkao

Varnice u svlačionici Real Madrida zbog pojedinih igrača u početnom sastavu

Endin Čaušević

Fudbaleri Real Madrida u nedjelju su doživjeli neočekivan poraz na Mestalli od Valencije sa 4:1.

Kraljevski klub je odlično otvorio utakmicu i poveo sa 1:0, ali onda su doživjeli nevjerovatan pad u igri što su Šišmiši iskoristili. Valencia je uspjela da dođe do preokreta i slavi sa 4:1 što prije početka utakmice sigurno niko nije mogao očekivati.

Nakon utakmice atmosfera u ekipi Real Madrida nije bila baš najbolja, a madridski AS je objavio da je i u svlačionici bilo nekih varnica.

Navodno, pojedini igrači Reala bili su nezadovoljni odlukama koje je donio Zinedine Zidane, a posebno se to odnosilo na početni sastav. Pojedini igrači su pokazali nezadovoljstvo jer je Zidane napravio nepotrebne promjene u sastavu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Najveće iznenađenje bilo je što su Toni Kroos i Ferland Mendy ostali na klupi, a šansu su dobili Marcelo i Isco koji već neko vrijeme nisu ni blizu prave forme. Zidaneu se taj eksperiment obio o glavu jer je ekipe doživjela pravu blamažu.

AS piše da su pojedini igrači žestoko negodovali zbog takve odluke, ali da je Zidane to ignorisao i nakon utakmice uopšte nije dao igračima da oni komentarišu odluke oko sastava koje on donosi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.