Benfica i Sporting na udaru

Policija pretresla prostorije dva velikana zbog sumnje na pranje novca

Esmer Oštraković

Portugalska policija pretresla je kancelarije dva velikana iz ove zemlje, a riječe je o Benfici i Sportingu iz Lisabona.

Razlog je sumnja na korupciju, te pranje novca kod dovođenja nogometaša, a osim ova dva kluba pretresene su prostorije Santa Clare.

Generalno tužilaštvo u ovoj zemlji otkrilo je da su izvršili gotovo 30 pretresa na različitim lokacijama, a među njima su i tri kluba.

Još uvijek nije poznato da li je policija pronašla bilo kakve dokaze, te ostaje da sačekamo kako bi saznali ishod istrage.

Sigurno je jedino to da svi sa nestrpljenjem čekaju da se oglase iz policije, te da saznaju da li je bilo malverzacija u portugalskom nogometu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.