Vatrometi golova u Lisabonu, Solunu i Beču

Efikasna noć u Europa ligi

Vatrometi golova u Lisabonu, Solunu i Beču

A. Čaušević

Mečevi ranijeg teremina 3. kola Europa lige su bili poprilično efikasni, posebno se to odnosi na susrete u grupama D i E.

Odličan susret u Lisabonu su odigrali Benfica i Rangers. Na kraju je završeno 3:3 iako su domaći prvi stigli do vodstva nakon što je Goldson postigao autogol.

Nakon toga Otamendi dobija crveni, a gosti postižu tri gola preko Goncalvesa (autogol), Kamaer i Morelosa. Domaći su se vratili preko Silve, a do boda su stigli u nadoknadi golom Nuneza.

Druga utakmica ove grupe između Lecha i Standard Liegea donijela je četiri gola. Domaći su slavili s 3:1. Pogađali su Skoras te dva puta Ishak. Jedini gol gostiju je dijelo Lestiennea.

U grupi E PAOK je razbio PSV. Gosti su vodili preko Zahavija iz penala, a u nastavku potpuni preokret. Schawb je izjednačio, a zatim su uslijedili golovi Živkovića (2x) te Tzolisa za konačnih 4:1.

Granada je na Kipru upisala novi gostujući trijumf. Omonija je savladana s 0:2. Strijelci su bili Herrera i Suarez Charris.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Utakmica grupe I između Sivasspora i Qarabaga donijela je dva gola Domaći su slavili zahvaljujući Osmanpaši i Kayode.

Iznenađenje večeri umalo viđeno je u Beču. Rapid je dočekao Dundalk, a završeno je 4:3. Gosti su vodili preko Hobana, Ljubičić i Arase su preokrenuli, McMilan izjednačuje iz penala, ali u 87. minuti prednost Austrijancima vraća Hofmann, a dva gola prednosti domaćim donosi Demir u nadoknadi. Konačan rezultat postavlja McMillan iz novog penala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi