Beograđani nisu naplatili dobru igru u prvom poluvremenu

Madridski tim preokrenuo -13

Real preokretom do pobjede protiv Crvene zvezde u Beogradu

Košarkaši madridskog Reala slavili su večeras u Beogradu protiv Crvene zvezde u 8. kolu Eurolige rezultatom 73-67. 

Imat će beogradski euroligaš da žali za mnogo čim nakon ove utakmice. 

Otvorio je tim Saše Obradovića sjajno ovaj susret. U otvaranju prve četvrtine Zvezdi je baš sve išlo od ruke i domaći su poveli veoma brzo s 13 koševa razlike (21-8). No Crvena zvezda tada pravi grešku i ulazi u otvorenu trku s ekipom Reala koja takvu košarku najviše voli i preferira. Sjajnom tranzicijom i kontrama brzo se Real vraća na -2 a na poluvremenu je domaći tim imao 6 poena prednosti.

No iz svlačionice u nastavku izlazi potpuno druga momčad Reala. Sjajna obrana i efikasan napad prebrisali su sav minus i posljednih 10 minuta Real ulazi sa 6 koševa viška. Imala je domaća ekipa još nekoliko pokušaja da se vrati u igru, no preiskusni gosti nisu više dozvolili nikakve greške i priveli su ovu sjajnu i čvrtstu utakmicu kraju. Thompkins sa 14 koševa i Randolph s 13 vodili su goste do pobjede, dok su Loyd (22) i Walden (16) jedini bili na visini zadatka kod Crvene zvezde. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.