Sjajna utakmica u Kaunasu: Real u završnici slomio Žalgiris
Grigonis šutira preko Carrolla

Veliki povratak madridskog tima u posljednjim minutama

Sjajna utakmica u Kaunasu: Real u završnici slomio Žalgiris

Veliku pobjedu izborio je madridski Real večeras u Kaunasu u 7. kolu Eurolige.

Prava je šteta što je Žalgirio Arena večeras brojala samo 239 gledatelja (službeni podatak), a ne po 5000 kao na proteklim susretima.

Sjajnu utakmicu odigrali su domaći košarkaši protiv Reala koji se u posljednje vrijeme diže u formi. To su gosti i pokazali u furioznoj prvoj četvrtini koju su dobili s čak 32:24, a valja spomenuti da se broj napada koji su košarkaši Reala promašili mogao prebrojati na prste jedne ruke. No odgovor, i to kakav, stiga oje već u drugom periodu. Timovi kao da su zamijenili uloge, Žalgiris je iskombinirao fantastičan napad s granitnom obranom te je uzvratio s impozantnih 30:16 i na poluvrijeme odnio 6 koševa viška.

Nastavio je domaći tim s odličnom predstavom i u 3/4, u nekoliko navrata imao i po 12 koševa viška, no ipak nisu izdržali. Zaigrao je Real u posljednih 10 minuta onako kako je igrao u 1/4 i s velikih 26:17 prelomio susret. Imao je Žalgiris 86:81 manje od 3 minute do kraja, no uslijedila je serija Kraljeva od 10:0 koja je riješila pitanje pobjednika. Sjajni Walter Tavares je s 22 koša vodio Real do pobjede a na sve je dodao i 12 skokova te sjajan indeks korisnosti od 34. U stopu ga je pratio sjajni Argentinac Campazzo s 19 poena i 10 asistencija. Walkup je postigao 18 poena za domaće a koš manje dodao je Grigonis. 

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi