Crvena zvezda poražena u Munchenu
Jordan Loyd večeras nije bio na visini zadatka

Bayern nastavlja sa pobjedama

Crvena zvezda poražena u Munchenu

Košarkaši Bayerna u odličnoj su završnici izborili pobjedu nad Crvenom zvezdom u 7. kolu Eurolige rezultatom 74:59. 

Konačni rezultat malo zavarava jer se stiče dojam da je Bayern lako došao do ove pobjede, no na početku posljednjeg perioda Beograđani su bili skoro u egalu.

Takav je bio i cijeli tijek utakmice do tih trenutaka. Bayern je bio češće u prednosti mada je i Zvezda nekoliko puta povela, no sjajna obrana tima iz Bavarske presudila je u ovom susretu. Posebno su dobro košarkaši Andree Trinichierija obranu odigrali u zadnjih 10 minuta kad su Beograđane sveli na samo 8 poena, a Crvena zvezda je u tim trenutcima prosula sve dobro što je napravila do tada. 

Weiler Babb i Baldwin su po 15 poena predvodili Bayern, a dobar je bio i Lučić s 12 poena. Johhny O'Bryant predvodio je goste sa 17, a Walden je dodao 12 koševa. Obrana Bayerna sjajno je uštopala prvog strijelca Crvene zvezde ali i Eurolige Jordana Loyda kojeg su ostavili na samo 9 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi