Domaći su pokazali više, no gosti imaju razloga za slavlje

Rođeni imali više od igre, no odlučio jedan pogodak gostiju

Široki Brijeg slavio u Mostaru i prošao dalje u Kupu BiH!

Samir Mlaćo, foto: V. Bernadić

U zaostalom susretu osmine finala Kupa BiH večeras su na stadionu Rođeni snage odmjerili Velež i Široki Brijeg, a prolaz dalje obezbijedili su gosti koji su slavili sa minimalnih 1:0 golom Stipe Jurića.

Velež je bolje otvorio meč, prijetio, te je gol gostiju visio u zraku. Zaprijetiom je prvo Pršeš, a zatim u dva navrata Osmić, da bi u 22. minuti Mulić glavom iz izgledne šanse šutirao preko gola.

Igralo se na jedan gol, gol gostiju, a zatim šok za Rođene. Jurilj je izbio sam ispred Bogdanovića u kojeg je šutirao direktno, lopta se odbila do S. Jurića koji lagano pogađa za vodstvo svog tima.

Dvije minute kasnije moglo je biti 0:2. Stipe Jurić je pobjegao odbrani Veleža nakon sjajnog pasa Ćorića, ali je Bogdanović spasio Velež u situaciji jedan na jedan.

Velež je ofanzivno krenuo i drugi dio, sjajnu šansu imao je Mulić, no Miškić je bio sjajan. Nakon toga šansa i za Cvijanovića, ali opet sjajni Miškić brani.

Domaći su imali incijativu, a Široki je šansu tražio iz kontri, a u isto vrijeme dobro se branio.

Mreže su do kraja mirovale i gosti iz Širokog Brijega su prošli u četvrtfinale Kupa BiH. 

 Kup BiH, osmina finala:

FK Velež – NK Široki Brijeg 0:1

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

FK Velež: Bogdanović, Bihorac, Pršeš, Ćosić, Ovčina, Osmić, Ferreyra Dario, Vehabović, Ćivić, Radovac, Mulić.

NK Široki Brijeg: Miškić, Medić, Grgić, Ćorić, Jurilj, Jović, Stanić, Radeljić, Vukoja, Jurić S., Jurić M.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.