Ni Shane Larkin nije bio dovoljan da Efes savlada Bayern

Odličan finiš njemačkog tima

Sjajni Bayern potvrdio sjajnu formu pobjedom u Istanbulu protiv Anadolu Efesa

Košarkaši Bayerna večeras su fantastičnu formu u kojoj se nalaze potvrdili i u Istanbulu gdje su pobijedili Anadolu Efes rezultatom 74:71. 

Iako uoči odlaska u Tursku košarkašima Bayerna nisu davane velike šanse u ovom susretu, Nijemci su potvrdili da Andrea Trinichieri radi sjajan posao s ovim timom.

U izuzetno kvalitetnoj ali na momente čvrstoj i tvrdoj utakmici košarkaši iz Bavarske uspjeli su nadvladati Efes za koji je večeras igrao i najbolji košarkaš Eurolige Shane Larkin. Najavili su gosti već u prvom poluvremenu da Efes neće lako do novih bodova. Posebno dobra bila je 2/4 gdje su košarkaši Bayerna odigrali sjajnu obranu na vanjskim igračima Efesa i primorali ih na neke izgubljene lopte i teške šuteve pa je Bayern na poluvrijeme odnio 5 poena viška. Ipak, 3/4 donosi preokret a Efes je u pojedinim momentima pokazao zašto je prošle sezone bio nedodirljiv u Euroligi. Uvjerljivih 20:8 pretvorilo je -5 u +7, no Bavarci se nisu predali, dapače. 

Andrea Trinichieri je sa svojim košarkašima briljantno zatvorio ovu utakmicu napravivši u posljednjem periodu velikih 24:14 i s provalije poraza pretvorio sve u jednu od najvećih pobjeda svoje karijere. Ujednačeni i izbalansirani napad te doista granitna obrana gostiju bila je previše za Efes. Baldwin je s 15 poena bio najefikasniji kod Bayerna dok je Reynolds zabio jedan manje. Odličnu rolu imao je i Nihad Đedović s 10 poena. Pleiss je bio najefikasniji kod Efesa s 19 koševa, a Larkin je dodao 13 šutiravši trojke 1/7. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.