42 poena Krunoslava Simona  u pobjedi Efesa
Simon je danas briljirao u turskom prvenstvu

Rijetki su košarkaši u Europi koji postižu 40 i više poena

42 poena Krunoslava Simona u pobjedi Efesa

Košarkaši Anadolu Efesa danas su u turskom prvenstvu bez problema zabilježili novu pobjedu.

U gostima su slavili protiv solidne ekipe Fethiyea i to samo po sebi i nije neka novost. 

No u današnjoj europskoj košarci je vijest kada neki košarkaš zabije veliki broj poena. Danas je to u ovoj utakmici pošlo hrvatskom internacionalcu Krunoslavu Simonu koji je odigrao jednu od najboljih partija karijere. Simon je utakmicu završio s čak 42 poena i postavio svoj osobni rekord, a i ovosezonski rekord u najjačim europskim ligama.

Za ova 42 koša trebao mu je 31 minut na parketu te nesebični suigrači koji su prepoznali da je ovo njegov dan i gotovo svaki napad dodavali loptu hrvatskom rutineru. Uz to je Simon skupio i 6 skokova te 5 asistencija što je bilo dovoljno za index korisnosti od čak 48. Svakako je ovo dobra vijest za trenera Ergina Atamana koji opet s ovim timom pokušava doći u formu u kojoj je Efes bio prije pandemije i kada su bili uvjerljivo na vrhu Eurolige. 

Top Komentari

Realist
Bravo Kruno
1 2
Zulfikar
Slabo pratim evropsku kosarku pa sam na prvu pomislio da je Krunoslav ovaj sa brojem 16 a ovaj drugi neki turcin...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi