Bayern sjajnom završnicom slomio Valenciu
Bayern je došao do nove pobjede u Euroligi

Bavarci sjajni ove sezone

Bayern sjajnom završnicom slomio Valenciu

Košarkaši Bayerna nastavili su sa sjajnim partijama u ovoj sezoni Eurolige pobijedivši Valenciu rezultatom 90:79.

Odlična utakmica viđena je u Audi Domeu a tim iz Munchena nastavio je igrati sjajno pod novim strategom Andreom Trinichierijem.

Igrala je Valencia odličnu košarku pune tri četvrtine. Imali su Španjolci i prednost na poluvremenu, raspoloženog Prepeliča, te igrali odličnu timsku košarku i obranu nad važnim karikama Bayerna poput Baldwina. Ipak, na kraju se vidio izostanak Marinkovića i Sastrea, manjak rotacije na vanjskim pozicijama bio je očigledan kada su se umorili Prepelič, Vives i Hermansson. Sve to je Bayern iskoristio u 4/4 kada je sjajnim finišom meča Valenciji oteo sve što su napravili dobro u prethodnih 30 minuta.

Lučić s 22 koša, Zipser s 20 i Johnson sa 17 apsolutni su junaci ove pobjede Bayerna dok je kod Valencie opet najraspoloženiji bio balkanski trojac. Prepelič je ubacio 18, Dubljević 12 a Kalinić 10 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi