Micićeva simultanka donijela pobjedu Efesu u Ateni
Vasa Micić odigrao je najbolju partiju u ovoj sezoni

Panathinaikos pokleknuo u završnici

Micićeva simultanka donijela pobjedu Efesu u Ateni

Košarkaši Anadolu Efesa slavili su večeras u Ateni protiv Panathinaikosa rezultatom 80-77. 

Opet je turski tim igrao bez Larkina i Dunstona, tačnije, bez prve napadačke opcije i bez obrambenog stuba, a nakon samo minutu igre ozlijedio se i Beaubois koji se više nije vraćao u igru. 

Ipak, u čvrstoj i kvalitetnoj utakmici Efes je ponajviše sjajnom Vasiliju Miciću odnio bodove s teškog terena. Dobro je Panathinaikos igrao u prvom poluvremenu imao igru i imao prednost. Novajlija Shelvin Mack donio je novu dimenziju u napadu grčkom timu koji je s druge strane bio hendikepiran neigranjem Nemanje Nedovića. Ipak, u 3/4 Micić je uzeo stvar u svoje ruke te povukao svoj tim prema preokretu i prema pobjedi. Sjajno je srpski bek igrao, pogađao, prodirao, te na momente i sjajnom obranom pomogao svom timu da dođe do novog trijumfa. 

Uz njegova 33 poena Kruno Simon dodao je 12. Shelvin Mack je u debiju za Panatu zabio 18 koševa, a Papaggianis je dodao 16.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi