Ne odustaju od Argentinca

U januaru idu po Messija: Pogledajte kako bi mogao izgledati Manchester City

Endin Čaušević

Lionel Messi je ljetos šokirao fudbalski svijet kada je zatražio raskid ugovora s Barcelonom.

Messi je htio da napusti klub nakon debakla u Ligi prvaka, ali i zbog lošeg odnosa s upravom Barcelone. No, oni mu to nisu dopustili, te je na kraju ostao u ekipi jer niko nije mogao da aktivira otkupnu klauzulu od čak 700 miliona eura.

Argentinac se najviše povezivao s prelaskom u Manchester City jer mnogi vjeruju da želi ponovo da radi s Pepom Guardiolom. Iako je ostao u Barceloni mnogi strahuju da je to samo privremeno i da se Messi nije predomislio oko odlaska.

Engleski mediji danas su objavili da će City već u januaru pokušati dovesti Messija iako će na ljeto biti slobodan igrač jer mu ističe ugovor. Oni očito ne žele čekati da se on predomisli i produži ugovor s Barcom, te će u januaru poslati ponudu za njega.

City ide i na to što je Barcelona u finansijskoj krizi i svaka prodaja igrača će im itekako dobro doći. Katalonci imaju dug od čak 600 miliona eura, a prodajom Messija bi ga sigurno barem malo smanjili.

The Sun već piše o tome kako bi Manchester City mogao izgledati u drugom diojelu sezone ukoliko dovedu Messija, te su objavili nekoliko zanimljivih formacija.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.