Nastavlja se Premijer liga BiH

Derbi u Mostaru, Željezničar i Tuzla City bez prava na kiks

Samir Mlaćo
Nakon reprezentativne pauze, danas se nastavlja Premijer liga naše zemlje u nogometu.

Danas su na programu tri meča, a prvi igraju Tuzla City i Mladost Doboj Kakanj.

Tuzlaci su u prvom dijelu sezone ubjedljivo slavili u Doboju kod Kaknja, no svjesni su da će morati biti pravi ukoliko žele nova tri boda. Na drugoj strani Mladost dolazi bez velikog pritiska, te će sigurno tu i tražiti svoju šansu.

Teren Tušnja je u lošem stanju, te će biti problem nogometašima. Kladionice vjeruju u pobjedu u Tuzlaka.

Od 15 sati na Grbavici se igra duel Željezničara i Slobode. Dva stara rivala koja se dobro poznaju odmjerit će snage, a uloga favorita pripada domaćima. Željezničar nema više prava na kiks na svojoj Grbavici, dok sa Tušnja poručuju da znaju kako se postaviti i da će sve učiniti da ostanu neporaženi.

Kladionice i u ovom meču vjeruju domaćem timu.

Derbi se dva sata kasnije igra u Mostaru. Zrinjski dočekuje Borac. Ukoliko slave, Plemići bi došli na treću poziciju. Borac ima problema sa igračkim kadrom, pa će Vlado Jagodić biti na mukama pri sastavljanju tima.

U redovima Zrinjskog vjeruju u nova tri boda i nadaju se da im je pauza pomogla da se dodatno spreme za izazove koji ih očekuju do odlaska na pauzu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za one koji se žele okušati u ovom meču, Mozzart donosi veoma primamljive kvote.

Sutra su na programu preostala tri meča ovog 15. kola.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.