Emotivan oproštaj

Real Madrid ostao bez legende: "Moram ići da ispunim san, čekam to cijeli život"

Admin Čaušević

Utakmica Real Madrid - Manresa je bila posljednja u dresu kraljevskog kluba za Facunda Campazza.

Campazzo će nakon šest godina igranja za Real gdje je izgradio status legende napustiti Madridđane i karijeru nastaviti u NBA ligi.

Tokom utakmice protiv Manrese je bilo vrlo emotivno, a na kraju je Argentinac sa 20 poena bio i najefikasniji igrač sa 20 poena u pobjedi svog sada već bivšeg kluba.

Campazzo će karijeru nastaviti u NBA ligi. Dogovorio je saradnju s Denver Nuggetsima gdje stiže s reputacijom jednog od najboljih igrača koji se takmiče u Evropi.

"Moram ići da ispunim san. Cijeli život sanjam o tome", između ostalo je popularni Facu naveo u emotivnoj objavi na Twitteru.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Odlični košarkaš je s Realom osvojio veliki broj trofej, a svakako se najviše ističu dvije Eurolige. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.