Facundo Campazzo unatoč glasinama još nema konktetnu ponudu iz NBA lige

Po riječima njegovog agenta

Facundo Campazzo unatoč glasinama još nema konktetnu ponudu iz NBA lige

Facundo Campazzo u posljednjih godinu dana igra svoju košarku života.

Omaleni Argentinac igra sjajno i u dresu Reala, a ljetos je na Mundobasketu oduševio i veliki broj NBA skauta koji je pratio SP u Kini.

U posljednje vrijeme sve su češće glasine da će playmaker madridskog tima i Gauchosa završiti u NBA ligi, no njegov agent Claudio Villanueva kaže da zasad nema konkretnih ponuda za fantastičnog Campazza.

"Ne znam, te glasine su se pojačale nakon jednog tweeta iz Hrvatske koji je izvijestio da Facu ide u NBA. Da vam kažem nešto, u posljednje dvije godine NBA skauti se me zvali bar hiljadu puta na tu temu. Ja sam im rekao da se radi o najboljem beku koji igra u Europi i o jednom od tri najbolja igrača generalno. Ako NBA ne prati najbolje igrače onda bi to bilo ludilo. No zasad nema ništa konkretno. Ionako vlada velika neizvjesnost nad NBA sezonom, ni hoće li se nastaviti, ni kako, ni hoće li nova početi na vrijeme. A opet ponavljam, zvali su me hiljadu puta za Facua, no još nemamo nikakvu konkretnu ponudu" - kazao je Villanueva. 

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Ovaj košarkaš u slučaju odlaska u NBA ligu ima zanimljivu klauzulu po kojoj bi on sam morao platiti 5,27 miliona dolara od ukupne otkupne cijene od 6 miliona za njegov ugovor u madridskom Realu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi