Campazzo najbliži Nuggetsima
Sjajni play Reala skoro sigurno ide u NBA ligu (Foto: EPA)

Skoro je sigurno da napušta Real

Campazzo najbliži Nuggetsima

Madridski Real u posljednje vrijeme igra sve bolje i bolje. 

Jedan od razloga za to je svakako i povratak u formu sjajnog argentinskog playmakera Facunda Campazza.

Međutim, trener Pablo Laso mogao bi se uskoro naći u velikim problemima. Campazzo, koji je motor ove momčadi ima ogromnu želju da ide u NBA ligu a pošto su njegove sjajne igre u Euroligi ali i na Mundobasketu privukle skaute mnogih timova njegova će se želja skoro sigurno i ostvariti. Kako stvari stoje, za usluge Campazza zainteresirano je nekoliko momčadi, a najbliži dovođenju Argentinca su Denver Nuggetsi.

Tako je izvijestio poznati košarkaški novinar Chema de Lucas, a to sve znači da će Campazzo jako skoro napustiti redove Reala koji će se morati snaći i dovesti jako kvalitetnu zamjenu na ovoj poziciji, iako će to biti gotovo praktički nemoguće jer je Argentinac posljednjih godina možda i najbolji euroligaški organizator igre. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi