Campazzu se otvorila prilika života, ali da bi napustio Real morat će sam masno da plati

Teška situacija za Argentinca

Campazzu se otvorila prilika života, ali da bi napustio Real morat će sam masno da plati

E. Škorić

Facundo Campazzo, igrač Real Madrida, navodno bi ovog ljeta trebao da krene put NBA lige.

Nakon što se "usavršio" u evropskoj košarci kao organizator igre Real Madridea, omaleni Campazzo na meti je Dallas Mavericksa u kojem već igra njegov bivši saigrač Luka Dončić.

On je sjajnim partijama u Euroligi privukao interes Dallasa i San Antonio Spursa. Ove sezone je u Euroligi na učinku od 10 poena i 7,1 asistencija po meču, dok u ACB ligi Španije ima prosjek od 10 poena i pet asistencija.

Argentinac je nakon šest godina spreman za veliki korak u karijeri, no ima jedan "mali" problem. Naime, on u ugovoru s Madriđanima ima izlaznu klauzulu od šest miliona dolara i NBA ekipe po pravilu mogu da plate najviše 725.000 dolara.

To bi značilo da Campazzo sam mora da plati 5.275.000 dolara, što očigledno ni sam ne želi, a pitanje je je li u mogućnosti da toliko novca sam isplati.

Na kraju, jedini spas mu je ako Real bude dobre volje i odluči da ga pusti bez spomenute odštete.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi