Foto - EPA

Stroga pravila

Navijači se vraćaju na tribine, ali nikakve radosti zbog toga nema

M. Šljivak

Navijači u Premier ligi vratit će se na stadione nakon gotovo devet mjeseci.

Britanska vlada odlučila je da dozvoli povratak na tribine, a od 2. decembra 4.000 navijača će moći da se gleda utakmice.

Međutim, pravila su itekako stroga i navijači se nikako ne raduju onom što je napsano u protokolu, no morat će ih poštovati ako žele da uživo gledaju utakmice.

Svaki navijač će morati da potpiše pravlilnik na ulasku u stadion. Ispunjavat će se i zdravstveni upitnik, a ono što je itekako bizarno je da doslovno na stadionu ne smiju progovoriti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prisutnima na tribinama neće biti dozvoljeno navijačnje, vikanje. Utakmicama neće moći prisustvovati osobe pod utjecajem alkohola i prednost će imati šutljivi ljudi.

Maska će biti obavezna tokom boravka na stadionu, a navijači će sa sobom moći da ponesu dezinfikciono sredstvo za ruke.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.