Jutros otputovali

Peljto, ipak, sudi u Norveškoj!

Admin Čaušević

Irfan Peljto će, ipak, suditi utakmicu Molde - Arsenal, potvrdila je UEFA na zvaničnoj stranici.

Peljto je ranije delegiran za meč 4. kola Europa lige, a u međuvremenu došlo je do određenih promjena u sudijskoj postavit.

Naime, meč su trebale suditi sudije iz BiH, međutim put Norveške su otputovali samo Peljto i Senad Ibrišimbegović koji će biti prvi asistent.

Razlog za promjenu je norveški zakon prema kojem osobe koje su bile u kontaktu s osobama pozitivnim na koronavirus moraju provesti deset dana u izolaciji pa Davor Beljo i Admir Šehović danas nisu mogli suditi današnji meč.

Umjesto Belje i Šehovića uskočili su poljske sudije. Dawid Golis će biti drugi pomoćnik, dok je za čevrtog sudiju određen Daniel Stefanski.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.