Eriksen na korak od Arsenala za cijenu koju niko nije očekivao

Vraća se u Englesku?

Eriksen na korak od Arsenala za cijenu koju niko nije očekivao

E. Čaušević

Danski fudbaler Christian Eriksen početkom ove godine stigao je u Inter kao veliko pojačanje iz Tottenhama.

Ovaj 28-godišnji veznjak je s Interom potpisao ugovor do ljeta 2024. godine i očekivalo se da bude nosioc igre na sredini terena. No, od svog dolaska Eriksen se baš i nije naigrao, te je očito da Antonio Conte ne računa previše na njega.

Već neko vrijeme se uveliko piše o tome da će Eriksen napustiti Inter nakon samo godinu dana, te da je veoma blizu povratka u Englesku.

Mediji na Otoku pišu da je najveći interes za njega pokazao Arsenal koji je ljuti rival Tottenhama i jasno je kako bi taj transfer bio dočekan u njegovom bivšem klubu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

No, ono što je još iznenađujuće jeste cijena ovog transfera. Inter je Eriksena platio 27 miliona eura, a sada će ga najvjerovatnije prodati za svega 15 miliona eura što je ogroman gubitak za godinu dana.

U Arsenalu nemaju ništa protiv da za Eriksena izdvoje 15 miliona eura, te čekaju početak januarskog prelaznog roka kako bi sve bilo ozvaničeno.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

ADNAN_BRANKO
Ako Arsenal dovede Eriksena i mi ćemo Conte-a za selektora BiH. Malo provjeravajte te izvore ako zelite biti iole ozbiljan sajt.
9 0
user1590396893
Pošto je Sportsport ovo objavio znači da je vijest lažna i da od toga ništa nema
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi