Mike James donio je pobjedu svom timu

Šutem 2,5 sekundi do kraja James presudio Realu

Fantastični Mike James donio pobjedu CSKA protiv Reala

Fantastičnu utakmicu odigrali su u 11. kolu Eurolige CSKA i madridski Real.

Na kraju ovog sjajnog susreta slavio je CSKA isključivo zahvaljujući genijalnom Mike Jamesu. 

U utakmici u kojoj je Real imao i 11 razlike u prvom poluvremenu, te CSKA kasnije 7 razlike i priliku da privede susret mirnije kraju, sve je stalo u posljednji minut. Real je sustizao vodstvo Moskovljana u posljednjim momentima susreta i koristio greške CSKA, te trojkom Thompkinsa 24 sekunde do kraja i uspio povesti 71:70. Posljednji šut dakako je išao u ruke Mike Jamesa koji je prvi šut promašio, ali je poslije skoka u napadu lopta opet došla u njegove ruke. Tada je lopta opet došla do Jamesa u neuporedivo težoj poziciji u samom kutu, no fantastični strijelac ruskog tima pogađa trojku uz faul samo 2,5 sekundi do kraja. Slobodno bacanje je naravno realizirao a Real nije stigao šutirati za tri poena već je Tavares samo položio za konačnih 74:73.

James je utakmicu završio s 28 poena a pored njega odličnu utakmicu imao je i Shengelia s 15 koševa i 7 skokova. Ujednačeni napad Reala predvodio je Thompkins s 15 koševa, Deck je ubacio jedan manje a po 13 su dodali Randolph i Llull. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.