CSKA na krilima Mike Jamesa slavio u Kaunasu
CSKA je zabilježio novu pobjedu

Nova pobjeda Moskovljana

CSKA na krilima Mike Jamesa slavio u Kaunasu

Košarkaši moskovskog CSKA slavili su večeras u Kaunasu u 9. kolu Eurolige nad Žalgirisom rezultatom 87:78.

Nimalo lako, iako rezulat možda govori drukčije, nije CSKA došao do ove pobjede. 

Pripao je ruskom timu u potpunosti prvi dio ovog susreta kada su otišli na 9 poena razlike, upravo onoliko koliko je na kraju tim Dimitrisa Itoudisa i slavio. Borio se poslije Žalgiris svim silama, velikim trudom dolazio nekoliko puta i na samo koš zaostatka, no protiv jednog čovjeka se nije moglo. Jedan od najboljih košarkaša Eurolige Mike James imao je svoju večer, sasvim sigurno najbolju ovosezonsku i on je bio ta razlika zbog koje su večeras Moskovljani došli do nove pobjede. James je bio sjajan, postizao poene na sve načine, a za konačnih 27 koševa potrošio samo 10 lopti uz 8 realiziranih šuteva.

Njemu su odlično asistirali sunarodnjaci Clyburn s 13 i Hilliard s 12 koševa. Uporni Žalgiris predvodio je Grigonis s 19 poena, a Walkup je dodao 10. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi