CSKA prekinuo pobjednički niz Bayerna
CSKA je zaustavio niz Bavaraca

Milutinov i James briljirali

CSKA prekinuo pobjednički niz Bayerna

Košarkaši moskovskog CSKA večeras su kao gosti savladali Bayern rezultatom 89:81. 

Iako je CSKA slavio morao se dobro pomučiti protiv tima koji je za sada hit Eurolige. 

Odlično je Bayern igrao u prvom poluvremenu, sjajno čuvao Jamesa i Clyburna oko kojih se manje više vrti sve u napadačkoj igri Moskovljana. Ipak, koliko je god Trinichieri dobro pripremio svoj tim za ovu utakmicu, morao je isplivati individualni kvalitet košarkaša iz Moskve. Probudio se Mike James u drugom poluvremenu i počeo pogađati iz svih pozicija a Clyburn je iznuđivao faule i uredno pospremao slobodna bacanja. Prelomili su sjajni gosti utakmicu na nekih 6,7 minuta do kraja, otišli na dvoznamenkastu prednost i završili priču u Munchenu protiv zaista kvalitetnog tima Bayerna. 

Fantastičnu utakmicu odigrao je Nikola Milutinov s 18 poena i 12 skokova dok je Mike James zabio 25 koševa. Baldwin je kod Bayerna bio najefikasniji s 19 poena, dok je Reynolds dodao jedan manje. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi