Belgijancu život postao pakao

Hazard je u Realu dao tri gola, ima četiri asistencije i čak osam povreda!

Edmir Škorić

Eden Hazard povrijedio se u subotu u duelu Real Madrida i Alavesa (1:2) i to je već osma povreda Belgijanca od dolaska u Španiju.

Hazard je briljirao u Chelseaju, ali od dolaska u Real pati se s formom, ali sve zbog velikog broja povreda koje su mu život pretvorile u pravi pakao.

Propustio je gotovo cijelu prošlu sezonu zbog povreda, a ne ide mu ni ove godine, jer je utakmicu protiv Alavesa napustio nakon pola sata igre - zbog povrede.

Dan prije prvog meča u ovoj sezoni Eden se povrijedio, pa je tako odmarao cijeli mjesec, da bi se vratio na teren u meču protiv Borussije Moenchengladbach. Zatim je odigrao tri meča, na terenu proveo 143 minute, a onda je u novembru potvrđeno da je pozitivan na koronavirus.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Morao je opet da pauzira, pa se vratio protiv Villarreala evo sedam dana kasnije ponovo mora na pauzu. On je prema nekoj računici propustio čak 36 utakmica od dolaska u Real, a imao je ukupno osam povreda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.