Foto - EPA

Upitnici u Madridu nakon još jedne loše utakmice

Hoće li Real Madrid dobiti novog trenera? Perez spreman za promjenu, Zidane i igrači nisu

Midhat Šljivak

Zinedine Zidane mogao bi dobiti otkaz na klupi madridskog Reala.

Kraljevi igraju jako loše ove sezone. Novi u nizu šokantnih rezultata stigao je jučer u Ligi prvaka gdje je Real izgubio od Shakhtara sa 2:0 i tako je ugrozio plasman u nokaut fazu.

Ovaj poraz doveo je u pitanje posao Zinedinea Zidanea. Marca tvrdi da rukovodstvo kluba na čelu sa Florentinom Perezom ozbiljno razmišlja da uruči otkaz Zidaneu i to neće biti nikakvo čudo ako se dogodi.

Međutim, legendarni Francuz ne želi tek tako da ode.

"Ne, neću dati ostavku. Ostajem trener i nastavljamo da se borimo", rekao je Zidane nakon utakmice protiv Shakhtara.

Ipak, Perez će imati zadnju riječ. On je navodno spreman da napravi promjene, a kao kandidat da naslijedi Zidanea spominje se Mauricio Pochettino.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Igrači su za sada uz Zidanea. Uvjereni su kako će se situacija uskoro poboljšati i da trenutno nema potrebe da se išta mijenja.

Vidjet ćemo šta će se dešavati u narednim danima, ali pozicija legendarnog Francuza je itekako ugrožena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.