Real razočarao, upitan plasman u nokaut fazu Lige prvaka

Šahtar slavio i u Ukrajini

Real razočarao, upitan plasman u nokaut fazu Lige prvaka

Edmir Škorić

Real Madrid je razočarao na gsotovanju u Kijevu, pa će strepiti za plasman u osminu finala Lige prvaka do samog kraja.

Real je gostovao Šahtaru, a ukrajinski velikan ponovo je bio bolji od izabranika Zinedinea Zidanea. Barem rezultatski bolji, jer treba reći da je tokom 90 minuta igre u Ukrajini Real imao više od igre, veći broj prilika, ali šta to vrijedi kada je domaćin slavio s 2:0.

Baš u trenucima kada je Real izgledao bliže golu, uslijedio je šok. Dentinho je postigao drugi gol u karijeri u Ligi prvaka i, zanimljivo, oba protiv Reala. On je objeručke prihvatio "poklon" od smušene odbrane Reala, prije svih Mendyja i Varanea.

U 82. minuti potvrđena je pobjeda Šahtara. Rezerivsta Solomon je nakon solo prodora izuzetnim udarcem u bliži ugao dokrajčio nemoćne goste iz Madrida.

Real Madrid i Šahtar imaju po sedam bodova, no Šahtar ima bolji međusobni omjer i trenutno je ispred Kraljeva uoči posljednjeg kola. Lider je Borussia Moenchengladbach koja ima utakmicu manje, baš kao i četvrtoplasirani Inter koji ima samo dva boda.

Borussia i Inter igraju od 21 sat, a u zadnjem kolu Real će ugostiti upravo Borussiju, dok će Šahtar u goste Interu. Dakle, do kraja će u ovoj grupi B sve biti otvoreno.

U drugoj utakmici od 18:55 sati Salzburg je slavio s 3:1 u Moskvi protiv Lokomotive i sada je izbio na treće mjesto sa četiri boda, dok su Rusi ostali na tri boda. Ispred su Bayern s 12 i Atletico s 5 bodova. Upravo se ove dvije ekipe kasnije sastaju u Madridu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AmarSahi
Good Ebening, nadam se da će vam biti fino u Europa Ligi.
13 7
ryan.giggs
Šta vele na ovo bosanski ultra navijači madrida?
12 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi