FOTO - EPA

Schuster o Maradoni: Barcelona ga je uništila

Adnan Beganović

Nekada sjajni njemački veznjak Bernd Schuster u Barceloni je djelio svlačionicu sa Diegom Maradonom, jednim od najboljih fudbalera svih vremena.

Čudesni Argentinac je preminuo prije nekoliko dana, no i danas se u svjetskim medijima mnogo piše o danima njegove karijere.

Njemački Bild razgovarao je sa Schusterom, koji smatra da ga je Barcelona uništila.

"Pretjerali su, progonili ga, išli za njim. Bila je to velika greška grada, kluba, svih nas. Nismo znali kako se brinuti za njega. Umjesto da ga zaštiti, Barcelona ga je uništila", istakao je Schuster.

Njemački fudbaler je sa Maradonom dijelio sobu u Barceloni, ali nisu se mnogo viđali.

"Kao i svaki Nijamac sportista, rano sam legao u krevet, a rano sam se u ustajao. S Diegom to nije bilo tako", rekao je Schuster.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.