Počeo rat za Maradonino impresivno bogatstvo: Pogledajte šta je sve ostavio iza sebe

Djeca se ne mogu dogovoriti tako lako

Počeo rat za Maradonino impresivno bogatstvo: Pogledajte šta je sve ostavio iza sebe

E. Čaušević

Diego Maradona je preminuo prošle srijede u svom domu u Buenos Airesu u 61. godini života.

Maradona je nekoliko sedmica prije toga operisao glavu zbog krvarenja na mozgu, a nakon toga je pušten na kućno liječenje. No, njegovo stanje se pogoršalo i nažalost nije uspio da se izvuče.

Jedan od najboljih igrača svih vremena sahranjen je u četvrtak u Buenos Airesu, a njegova smrt je žestoko potresla fudbalski svijet. Međutim, već sada mediji u Argentini najviše pažnje posvećuju tome šta će biti s Maradoninim bogatstvom.

El Pibe ima zaista ogromnu porodicu i mnogi su svjeni da će sada krenuti velika borba za njegovo bogatstvo. Kako pišu mediji u Argentini njegovo bogatstvo trenutno iznosi oko 75 miliona dolara što je iznenađujuća cifra s obzirom koliko je on potrošio.

Navodno, Maradona je zaradio preko pola milijarde dolara, te je većinu novca potrošio zbog načina svog života koji nije bio baš jeftin. No, bogatstvo koje je ostavio je i dalje jako impresivno, a za to će se boriti njegova djeca.

Maradona ima petero djece, one priznate, koji će se boriti za njegovu imovinu. Navodno, u tome prednjače kćerke Dalma (34) i Giannina (31) koje su rođene u njegovom braku s Claudiom. Pored njih tu je Diego Junior (34), Jana (25) i Diego Fernando (7).

Jasno je da se oni baš ne slažu najbojle i zbog toga argentinski mediji pišu da će tu sigurno biti sapunica oko podjele bogatstva. Problem im pravi i činjenica da i šestero nepoznate djece žele novac jer tvrde da im je Maradona bio otac, ali da ih nije priznao.

Jedan od njih nedavno je čak tražio DNK test kako bi se potvrdilo da mu je El Pibe zaista otac. Ukoliko sud sve njih prizna onda će čak 11 djece biti u igri za podjelu novca i jasno je zbog čega se Dalma i Giannina toliko protive tome i traže najveći dio novca za sebe.

Maradona pored novca na računu ima i impresivnu imovinu. Tu je mlin i tvornica tjestenine u Venecueli, hotel u Havani, nekoliko luksuznih lokacija u Buenos Airesu. Tu je i prsten od 300.000 eura kojeg je dobio dok je bio direktor Dinama iz Bresta, ali i vojno vozilo koje je dobio u Bjelorusiji i koje sigurno vrijedi dosta novca.

Također, u Dubaiju su ostali Rolls Royce Ghost (300.000 eura) i BMW osmica (145.000 eura) koji je dobio na poklon kada je trenirao Al Wasl i Fujairah. Imao je doživotni ugovor s Pumom, te nekoliko fudbalskih škola u Kini koriste njegovo ime i od toga je dobio veliku sumu novca.

Sapunica oko podjele bogatstva je čini se već počela, a sigurno je da se neće sve tako lako riješiti.

Top Komentari

Keno
Gdje ste ovu gluposti nasli cuj 70 miliona dolara hahahaaha gdje zaradio pola milijarde idioti jedni. On u zivotu nije imao 70 milja
3 13
zvjezdan10
Pa čekaj zar ne rekoše intenet stručnjaci da je narkoman sve potrošio i živio u bijedi kao zadnja sirotinja? Nije im bilo sumnjivo ni svo to medicinsko osoblje koje je mogao sebi da priušti s obzirom da je sve spiskao kako oni kažu.
9 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi